این تردید همواره وجود دارد که آیا شارژ کارتریج‌ تونر در پرینتر لیزری و شارژ کارتریج جوهر در پرینتر جوهرافشان برای دستگاه شما مناسب است یا مشکلاتی را بوجود می آورد؟ بدون شک، این کار مزیت‌ها و معایب متفاوتی نسبت به خرید کارتریج دارد؛ طرفداران محیط زیست، اعتقاد دارند که شارژ کارتریج به‌ دلیل تولید زباله کمتر، آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند.

در دسترس‌بودن تونرها و جوهرها نیز می‌تواند عامل مثبت دیگری برای پرکردن مجدد کارتریج‌ها باشد؛ اما شایع‌ترین مزیت شارژ کارتریج‌ مقرون‌به‌صرفه بودن این‌کار است. شارژ کارتریج، تقریبا کمتر از ۵۰ درصد نسبت به خرید یک کارتریج نو، هزینه به دنبال خواهد داشت؛ به‌همین‌خاطر نیز بسیاری از کاربران پرینترها، از روش پرکردن مجدد کارتریج دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند.

با این‌حال، مشکلات بعد از شارژ کارتریج در پرینتر لیزری و جوهرافشان هم کم نیست. با وجود هزینه کمتر، کارتریج پرشده در اکثر مواقع، کیفیت مورد انتظار شما را به‌همراه نخواهد داد. در این مقاله سعی کرده‌ایم به مشکلات احتمالی پرینترها، بعد از شارژ کارتریج بپردازیم و شما را با دردسرهای احتمالی این کار آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: کارتریج چیست؟

بیشتر بخوانید: شارژ کارتریج چیست؟

مشکلات بعد از شارژ کارتریج پرینتر

انجام نشدن فرایند چاپ بعد از شارژ کارتریج

اگر پرینتر شما دستور چاپ را انجام نمی‌دهد یا کاغذ سفید چاپ می‌کند، ابتدا باید مطمئن شوید که مشکل از کارتریج نباشد. اگر با تعویض این قطعه، هنوز هم عملیات چاپ اتفاق نیفتاد، این اطمینان حاصل می‌شود که مشکل از کارتریج نیست؛ در غیراین‌صورت، این مشکل را می‌توان به وجود نوار محافظ روی نازل چاپ کارتریج یا نصب نادرست آن نسبت داد.

وجود نوار محافظ روی نازل چاپ کارتریج

وجود نوار محافظ روی نازل چاپ کارتریج

اکثر کارتریج‌ها، همراه با نواری کوچک و محافظ، به‌عنوان پوشاننده نازل چاپ، ارسال می‌شوند. این نوار، با مسدود کردن نازل، از نشت جوهر یا تونر حین جاگذاری و حمل‌ونقل جلوگیری می‌کند. اگر این نوار را برنداریم، پرینتر قادر به چاپ نخواهد بود. برای برداشتن این نوار، کارتریج را از چاپگر خارج کنید و به‌دنبال آن بگردید. رنگ این نوار محافظ، بسته به مدل پرینتر شما، متفاوت خواهد بود؛ دقت داشته باشید که به‌هنگام برداشتن این نوار، که هیچ چسب یا برچسب دیگری را برندارید؛ چراکه تمامی آنها، با مهر و موم‌ کردن کارتریج، جلوی خشک‌شدن جوهر یا تونر را می‌گیرند.

نصب نادرست کارتریج

نصب نادرست کارتریج

یکی از رایج‌ترین دلایل کارنکردن کارتریج شارژشده، نصب نادرست آن است. کارتریج را، جهت اطمینان از جابه‌جانشدن و جای‌گذاری درست آن، بررسی کنید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است کارتریج پرینتر را خارج و دوباره نصب کنید.

کم‌رنگ شدن پرینت بعد از شارژ کارتریج

درصورت استفاده از کارتریج‌های پرشده، ممکن است با مشکل چاپ سندهایی کمرنگ، بی‌کیفیت و ناواضح مواجه شوید که این موضوع را می‌توان با جوهر یا تونر نامرغوب و ناسازگار با چاپگر شما مرتبط دانست.

کم‌رنگ شدن پرینت بعد از شارژ کارتریج

یکی از خطرها و چالش‌های پرکردن مجدد کارتریج، استفاده از جوهرها یا تونرهایی است که برای دستگاه شما طراحی نشده‌اند؛ درواقع این جوهرها و تونرهای پرکننده ممکن است با فرمول‌های اصلی طراحی شده برای چاپگر شما مطابقت نداشته باشند. ناسازگاری و کیفیت پایین و نامرغوب جوهر و تونر، علاوه بر اینکه به پرینتر شما آسیب می‌زند، باعث کاهش وضوح و جزئیات متن یا تصویر شما در نسخه‌های چاپی نیز خواهد شد؛ به همین خاطر، توصیه می‌شود که حتما در مراکز و فروشگاه‌های معتبر اقدام به شارژ کارتریج خود کنید.

ظهور لک، نقطه‌های جوهر و تصویرهای تار روی سند چاپی

یکی از مشکلات مهم هنگام پرکردن مجدد کارتریج‌ها، گیرافتادن حباب‌های هوا در حفره‌های کارتریج است. زمانی‌ که جوهر به‌مقدار کافی در کارتریج نباشد و نیاز به تزریق مجدد آن باشد، امکان محبوس‌شدن هوا در آن به‌وجود می‌آید. وجود حباب‌های هوا، باعث پایین‌آمدن کیفیت چاپ، از طریق ظهور لکه‌های تیره و تصاویر تار، خواهد شد.

این حباب‌های هوا می‌توانند در فرایند جاری‌شدن جوهر اختلال ایجاد کنند؛ بنابراین بهتر است که پس از تزریق جوهر، ساعتی آن را بدون استفاده نگه دارید تا حباب‌ها موجود، فرصتی برای خروج پیدا کنند.

ظهور لک، نقطه‌های جوهر و تصویرهای تار روی سند چاپی

این حباب‌های هوا می‌توانند در فرایند جاری‌شدن جوهر اختلال ایجاد کنند؛ بنابراین بهتر است که پس از تزریق جوهر، ساعتی آن را بدون استفاده نگه دارید تا حباب‌ها موجود، فرصتی برای خروج پیدا کنند. چنانچه پس از انجام این‌کار، همچنان مشکل حل نشد، کارتریج را  بردارید و به‌آرامی روی میز بزنید تا حباب‌های هوا خارج شوند.

ظهور خطای low Ink

امروزه تقریبا تمامی پرینترهای موجود در بازار، دارای یک چیپست یا تراشه الکترونیکی هستند. این تراشه‌ها، تعداد کاغذهایی را که چاپ کرده‌‌اید، بررسی و ردیابی می‌کنند؛ همچنین وظیفه ذخیره سایر اطلاعات مرتبط با چاپ را برعهده دارند.

ظهور خطای low Ink

پس از پرکردن مجدد بسیاری از کارتریج‌ها، تراشه‌های الکترونیکی آن‌ها بازنشانی یا reset نمی‌شوند و این ناهنجاری، در اکثر پرینترها وجود دارد؛ به‌ گونه‌ای که سطح جوهر مخزن شما هرچقدر هم که باشد، این چیپست‌ها آن‌ها را خالی قلمداد می‌کنند و خطای “low Ink” را نشان می‌دهد.

در بسیاری از مواقع و تا زمانی که پرینتر شما به‌خوبی عمل می‌کند، می‌توانید این‌گونه خطاها را نادیده بگیرید و با فشاردادن دکمه ok یا ادامه، فرایند چاپ را کامل کنید؛ اما اگر چاپگر به شما اجازه چاپ نداد، ابتدا دستگاه خود را reset کنید. منظور از ریست‌کردن پرینتر این است که دستگاه خود را خاموش کنید و بعد از قطع‌کردن اتصال آن با برق، کارتریج را درآورید؛ سپس ۱۵ ثانیه منتظر بمانید و پس ازقراردادن کارتریج در جای خود، پرینر را روشن کنید . چنانچه همچنان با مشکل در چاپ مواجه هستید، درایور چاپگر خود را مجددا نصب کنید.

چیپست کاتریج پرینتر

این احتمال وجود دارد که همچنان خطای مورد نظر نمایش داده شود. علت ظهور دوباره این پیام به دلیل نبود قابلیت ریست‌شدن در تراشه‌هاست و می‌توانید آنها را نادیده بگیرید؛ البته باید بدانید که گاهی، به‌دلیل اختلال در عملیات چاپ، مجبور به تعویض این چیپست‌ها خواهید شد.

مشکل نشتی کارتریج

هنگامی‌که کارتریج پرینترهای جوهرافشان و لیزری شارژ می‌شوند، نشت چند قطره جوهر کاملا طبیعی است؛ اما اگر این نشتی ادامه پیدا کند، مشکل‌ساز خواهد شد. چنانچه کارتریج پس از پر شدن به خوبی مهر و موم نشود، امکان دارد هوا به داخل آن بلغزد و باعث بروز نشتی و اختلال در عملکرد پرینتر شود. نشت جوهر یا تونر از یک کارتریج به قسمت‌های مکانیکی چاپگر، موجب آلوده‌شدن غلطک‌های محرک کاغذ می‌شود؛ در نتیجه خطوطی روی سند چاپی ظاهر می‌شود که کیفیت موردانتظار شما را کاهش می‌دهد. برای جلوگیری از بروز این مشکل، توصیه می‌شود که اگر قصد شارژ کارتریج‌های خود را دارید، این‌کار را به متخصص‌های این حوزه بسپارید.

خطوط روی سند چاپ شده

سخن آخر

امیدواریم این مقاله به شما کمک کند تا درصورت مواجه با هر یک از مشکلات رایج بعد از شارژ کارتریج پرینتر لیزری و جوهرافشان، بتوانید آنها را شناسایی و برطرف کنید. همان‌طور که بارها نیز اشاره کرده‌ایم، بهتر است که شارژ کارتریج خود را به یک متخصص بسپارید؛ چراکه پرینترهای لیزری نیازمند تجهیزاتی همچون دمنده‌ها و مکنده‌ها هستند و پرینترهای جوهری هم به تخصص یک کارشناس نیاز دارند تا بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.

شما می‌توانید شارژ انواع کارتریج خود را به همکاران ما در شرکت آوا فرهنگ آریا بسپارید تا ضمن افزایش عمر کارتریج و پرینتر، در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی کنید. همچنین می توانید در فروشگاه اینترنتی ما قیمت کارتریج خود را مشاهده کرده و آن را با بهترین قیمت، کیفیت و گارانتی تهیه بفرمائید.

فروشگاه کارتریج

منابع:

https://www.officeinteriors.ca/blog/refilled-toner-cartridge-problems

https://itstillworks.com/solid-ink-vs-laser-printers-1068.html

۵/۵ - (۴ امتیاز)

19 دیدگاه در “مشکلات رایج بعد از شارژ کارتریج پرینتر لیزری و جوهرافشان

  1. سیما گفت:

    خیلی ممنون از مطالب بسیار آموزنده شما بنده بین پرینتر لیزری و جوهرافشان نمیدونستم کدوم رو خریداری کنم با توجه به نیازی که داشتم که این مطلب خیلی کمکم کرد

  2. قاسمی گفت:

    آیا تونر پرینتر تاریخ انقضا داره ؟
    و چه روش های برای بالا بردن عمر تونر مناسب هست؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      معمولا تونر پرینترهای لیزری تا یکسال تاریخ انقضا دارند، از نشانه های خراب شدن تونر سفت یا به اصطلاح سنگ شدن تونر است. رطوبت و آبخوردگی از عوامل اصلی خرابی تونرهاست.

  3. حقیقی گفت:

    ببخشید موقعی که شارژ کارتریج انجام میشه درام هم باید تعویض کرد؟و اینکه شارژ کارتریج به دستگاه پرینتر صدمه نمیزنه؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      معمولا هنگام شارژ کارتریج درام بررسی میشود و در صورت نیاز تعویض میگردد.

  4. توکلی گفت:

    یک سوال هربار که کارتریج دستگاه پرینتر رو شارژ میکنیم از کیفیت دستگاه کم میشه؟در کل چندبار میشه کارتریج رو شارژ کرد؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      درصورتی که کارتریج به درستی شارژ بشود تاثیر چندانی در کیفیت چاپ مشاهده نخواهید کرد، به طور کلی هر کارتریج طرح بیشتر از ۳ الی چهار بار قابل شارژ نیست.

  5. قاصدی گفت:

    سرعت پرینتر من ی مدت که آمده پایین کارتریج هم مراحل شارژش انجام شده مشکلش چی هست امکان داره از کارتریج دستگاه باشه؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      در صورتی که پس از تعویض کارتریج مشکل بر طرف نشد مشکل ممکن است از کابل USB باشد.

  6. گلناز احمدی گفت:

    علت پودر ریزی دستگاه کارتریج چی هست؟یک هفته هست که کارتریج دستگاه کپی رو شارژ کردم و این مشکل به وجود امده

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      کارتریج شما هنگام شارژ دچار مشکل شده و نیاز به بررسی دارد. بهتر است تا هنگامی که مشکل برطرف نشده از یک کارتریج سالم استفاده کنید تا دستگاه شما آسیب نبیند.

  7. پارسا گفت:

    سلام میشه چند مشکل استفاده از جوهر متفرقه برای شارژ کارتریج استفاد کنیم را بگید؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      استفاده از جوهر متفرقه هم باعث کوتاهی عمر کارتریج میشود و هم در موارد حادتر ممکن است به دستگاه شما آسیب جدی بزند.

    2. حسن خانی گفت:

      برای شارژ کارتریج باید از جوهر مخصوص استفاده بشه؟بد شارژش نحوه کارکردش مث همون اولش میشه؟توضیح میدید درباره این مورد

      1. آوا فرهنگ آریا گفت:

        برای شارژ کارتریج های لیزری از تونرهای خاص استفاده میشود. و معمولا کیفیت قابل قبولی هم دارند. البته بعضی از کارتریجهای طرح موجود در بازار قابل شارژ نیستند.

  8. Yosufi Mohammad Haroon گفت:

    سلام من پرنتر اچ پی رنگی دارم سایز ای ۳ مودل اش ۵۵۵۰ هست کارتریج مشکی و آبی رنگ هایش کم شده بود تازه شارج اش کردم موقع دستگاه را روشن میکنم هنوز مشکل برطرف نشده کارتریج مشکی و آبی را فول نشون نمیده مشکل در چیست؟ ممنون

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      سلام. کارتریجهای شما نیاز به تعویض چیپست دارد، در صورتی که مشکل بر طرف نشد با بخش پشتیبانی تماس بگیرید.

  9. ناشناس گفت:

    سلام. من کارتریجم رو دادم شارژ کردند ولی بعد شارژ موقع پرینت صدا میده. مشکل از کجاست و چطور باید درست بشه؟

    1. آوا فرهنگ آریا گفت:

      با سلام و احترام
      درام کارتریج شما باید بررسی شود و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد.
      با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *